Raportul „Tismeneanul” – Somn uşor, domnule preşedinte !

P O L E M O S

Dupa citirea lectiei despre condamnarea comunismului in Parlamentul Romaniei, presedintele Traian Basescu a declarat ca incepind din acea seara va avea un somn linistit.

SOMN USOR, DOMNULE PRESEDINTE

“Ca Sef al statului roman, condamn explicit si categoric sistemul comunist din Romania, de la infiintarea sa, pe baza de dictat, in anii 1944 – 1947, si pina la prabusire , in decembrie 1989. Luind act de realitatile prezentate in raport, afirm cu deplina responsabilitate: regimul comunist din Romania a fost ilegitim si criminal”

Din sala s-a ridicat un val de ovatii si huiduieli, fiindca asa-i in democratie, e libertate de idei, de tot felul, de la inguste si false pina la cele gindite corect, cuprinzator.

Eu , din preeria canadiana , sunt uimit cum poate face un vechi lup de mare ( fara flota ) pe presedintele inocent cind vine vorba despre condamnarea comunismul in Romania (de cind senilele tancurilor comuniste au trecut Nistrul) de a trebuit sa vina cel mai mare politolog american, din toate timpurile trecute si viitoare, Vladimir Tismneanu fiul marelui politruc evreu Leonte Tismeninski, sa-i dea discursul gata facut pe care candidul presedinte l-a citit in fata parlamentarilor de a lasat cu gura cascata toata asistenta. Fiindca toti au cascat gura intr-un fel sau altul. Ma repet , asa-i in democratie.

Traian Basescu avind o agenda atit de incarcata in circul politic, de vizite istorice si de placeri, nu a avut practic timpul nici sa rasfoiasca cele 600 de pagini de maculatura aranjata despre comunism, asa ca Vladimir Tismaneanu i-a dat si discursul gata facut pe care inocentul presedinte l-a citit papagaliceste. Fiind unul dintre comunistii invirtiti in comunism, nu este deloc interesat sa se afle prea multe despre adevarul dictaturii comuniste in Romania, el a avut doar sarcina sa-l numeasca pe Tismaneanu seful comisiei. Atit. A executa un ordin si puncte, puncte printre rinduri.

Aflaindu-se intr-o asemenea pozitie de subordonat, nu a tinut seama de niste obligatii democratice. Daca a ales pentru raportul comisiei Tismaneanu scena parlamentara, o scena in care este musafir de onoare, trebuia sa aiba atita onoare si sa accepte la sfirsitul discursului sau opiniile parlamentarilor, de la aceiasi tribuna, care de drept si fapt apartine parlamentarilor. Refuzindu-li-se parlamentarilor acest drept constitutional, Traian Basescu a comis o ilegalitate de tip comunist ceea ce a declansat scandalul parlamentar. Presedintele este vinovat pentru ca a executat ordine si nu a gindit situatia. Daca nu accepta alte opinii decit cele ale lui Tismaneanu, trebuia sa-si invite musafirii de onoare, in frunte cu Vladimir Tismaneanu si Mihai de Hohenzollern, urmati de marii curteni Patapievici, Plesu, Liiceanu, Mihaies, cu stegarii marilor luptatori anticomunisti, Ana Blandiana si Mircea Dinescu, si la urma mass-media lefegista la el la Cotroceni, sa citeasca discursul, sa asculte multumirile si pretuirea musafirilor, sa se pozeze cu ei si sa se infrupte la dineu. Prohodul comunismului !!

In fond Vladimir Tismaneanu si Traian Basescu au prohodit de forma comunismul. Mass-medistii lefegii ai Cotroceniului au sunat prin trimbitele puterii ca suntem singura tara care a condamnat oficial comunismul ! “Hai ca suntem mari” se zice in capitala damboviteana, iar in provincie unii zic “fugi de’aci, c’ametesc”

NU, comunismul nu a fost condamnat cu adevarat in Romania, a fost doar un scenariu bine regizat din afara si pus in arena circului politic bucurestean.

Mihai de Hohenzollern, care este scos peste tot ca moastele coroanei regale, a spus ca s-a nascut in acelasi an cu comunismul in Romania. Trecem peste replica venita din popor “mai bine nu se nasteau” si tot ca in popor ne intrebam si ce a facut el pentru Romania Intregita pe care a mostenit-o de la bunicul sau ? Si-a ridicat vreodata vocea impotriva comunistilor sovietici care au torturat si impuscat, flaminzit sau surghiunit in Siberia sute de mii de romani basarabeni sau bucovineni de care nici raportul comisiei Tismaneanu nu spune nimic !?! Probabil ca geriatricul ex-rex nu mai stie ca Nordul Bucovinei si Basarabia erau parti ale Romaniei Intregite,pina ce nu a navalit comunismul sovietic, ce a gasit sprijin total in evreimea de acolo in etnocidul romanilor. Iar noi sa nu uitam de ce a primit ordinul Pobeda de la Stalin in 1945, iar Putin l-a invitat la Moscova in 2005 si i-a mai dat o medalie. Sper sa le ia cu el pe lumea cealalta sa i le arate lui Sfantu Petru cum a supravietuit el prin rabdare si loialitate comunismului. Penibil.

Citind presa romaneasca, pentru ca un asemenea raport nu am sa citesc, am dat peste un articol intitulat “Fusereala” Articolul e bun, dar titlul e naiv, fiindca nu este vorba despre o fusereala ci despre o manipulare propagandistica bine intocmita. Sa nu fim creduli; sa ne gindim cind a venit si de la cine a venit ordinul de condamnare a comunismului, cine a fost insarcinat sa-l execute, cum a fost aprobat de GDS-22 si pe urma cititi-l spre informarea DVS . Am citit si un articol amplu si in cotidianul-cotidian, din care am aflat care au fost comunisti rai si comunisti buni. La comunistii buni gasim bine inteles pe Vladimir Tismaneanu , Doina Cornea, Dan Petrescu, Mircea Dinescu , Gabriel Andreescu, noi si-ai nostri, tot unul si unul , rezistenti prin cultura. La cei rai se incepe cu capii bisericii ortodoxe, de care are cine sa se ocupe. Un capitol mare este cu cei ce au lucrat la propaganda comunismului incepind cu Dumitru Popescu. CVT e afisat batind tobele cele mari ale comunismului la saptamanalul saptamina, raportul vrind sa dea de inteles ca numai acea publicatie era procomunista, restul, in toata tara, numai si numai gazete anticomuniste. Se pare ca raportul comisiei este si o estrada a rafuielilor, CVT fiind portretizat drept comunist zelos si trubadurul Elenei. Nu se scrie nimic de Tismaneanu, care in acel timp era numai responsabil cu propaganda comunista pe capitala. Se proiecteaza puternic slugarnicia comunista a lui CVT si Adrian Paunescu si se ingroapa adinc propaganda procomunista a lui Vladimir Tismaneanu si-a altora. Printre culturnici este trecut si Artur Silvestri de la Luceafarul, singura revista de cultura mentionata ca ar fi cintat in struna comunismului, restul revistelor rezistau prin cultura cu Motanul Arpagic si Nicolae Manolescu in frunte. Daca alti redactori de reviste culturale din acea vreme sunt omisi, in timp ce Artur Silvesti este scos in relief, se datoreste si unei rafuieli de tip mafiot-cultural. In anul 2005, Artur Silvesti mi-a publicat brosura protest Patibularul Patapievici, care a fost apoi raspindita gratuit in Romania si strainatate ca sa afle tot romanul cit de mult uraste HRPatapievici Romania si pe romani, pe Eminescu si Limba Romana. HRPatapievici , facind parte din comisie , nu putea pierde momentul razbunarii impotriva lui. Crestinul Artur Silvestri se poate mingaia doar cu “fericiti cei ce sunt prigoniti pentru dreptate”Aceastea sunt numai citeva exemple, care ne fac sa ne indoim de valoarea raportului comisiei Tismaneanu, fiindca asa au ajuns unii pe lista condamnatilor, in timp ce adevaratii mari vinovati sunt omisi.

Sunt omise cu insolenta sau tangential amintite parti importante ale teroarei comuniste care a inceput odata cu “eliberarea” Romaniei Intregite, intii in Bucovina si Basarabia si apoi in restul tarii , dar se opreste insistent, de exemplu asupra decretului de reglementare a intreruperii sarcinii. Cu adevarat acest decret a fost o tragedie pentru multe familii. La vremea respectiva am trimis un articol la un congres ARA, care a fost apoi preluat de catre presa exilului. Dar acum ma intreb de ce comisia Tismaneanu nu a nominalizat pe ministrul sanatatii de atunci, care a aplicat decretul, si securitatea care a urmarit diabolic femeile. Nu pe toate, bine inteles !! Am o intrebare pentru presedintele Basescu, nu de ce are dinsul numai doi copii cind Ceausescu cerea patru, mai ales de la membrii de partid, nu ! Vreau sa-l intreb cit de linistit se duce dansul la culcare cind stie ca Romania, de la prim-ministrul Petre Roman a inceput cel mai mare genocid al embrionilor umani din Europa, in Europa asta, in care intra el dormind linistit, se creiaza conditii de natalitate si se incurajeaza familia, nu prea se mai fac chiuretaje . Ceausescu nu a creiat conditii de natalitate pentru patru copiii, stim si acuzam, dar Petre Roman a revenit la premizele sovieticilor de-a distruge poporul roman inca din utere.

Dormiti linistit, domnule presedinte, ati citit ce vi s-a spus sa cititi, maine va asteapta alte citiri. Si in timpul asta Moldova de est si de nord a lui Stefan cel Mare este desprinsa de restul tarii, romanii pleaca in strainatate fara sa priveaasca inapoi cu manie, soldatii romani sunt departe de hotarele tarii, datoria externa a Romaniei a ajuns la peste treizeci de miliarde de dolari iar industria si flota Romaniei s-au dus pe apa simbetei.

Somn usor, domnule presedinte si vise placute. Tismaneanu si Patapievici va vegheaza si somnul, iar maine cind va veti trezi, Romania va fi reprimita in Europa dupa ce comunismul a scos-o sasezeci de ani !! Dar asta nu e scris in raportul comisiei .

CORNELIU FLOREA

DECEMBRIE 2006, WINNIPEGCANADA

P.S. Acum ca raportul comisiei este gata facut, citit si aruncat la cosul de gunoi al rebuturilor istorice, ar fi cazul ca marele politolog american sa se duca inapoi in Statele Unite sa-i fericeasca incontinuare pe americani. Sau inca nu si-a terminat misiunea ?

3 comentarii »

 1. […] Din sala s-a ridicat un val de ovatii si huiduieli, fiindca asa-i in democratie, e libertate de idei, de tot felul, de la inguste si false pina la cele gindite corect, cuprinzator. Eu, din preeria canadiana , sunt uimit cum poate face un vechi lup de mare ( fara flota ) pe presedintele inocent cind vine vorba despre condamnarea comunismul in Romania (de cind senilele tancurilor comuniste au trecut Nistrul) de a trebuit sa vina cel mai mare politolog american, din toate timpurile trecute si viitoare, Vladimir Tismneanu fiul marelui politruc evreu Leonte Tismeninski, sa-i dea discursul gata facut pe care candidul presedinte l-a citit in fata parlamentarilor de a lasat cu gura cascata toata asistenta. Fiindca toti au cascat gura intr-un fel sau altul. Ma repet , asa-i in democratie. Traian Basescu avind o agenda atit de incarcata in circul politic, de vizite istorice si de placeri, nu a avut practic timpul nici sa rasfoiasca cele 600 de pagini de maculatura aranjata despre comunism, asa ca Vladimir Tismaneanu i-a dat si discursul gata facut pe care inocentul presedinte l-a citit papagaliceste. Fiind unul dintre comunistii invirtiti in>>> continuarea aici >>> […]

 2. Dan Constantin said

  ZI-LE, BĂSE, DE ORIGINI!
  Păcatul originar a fost conceput înainte de 1989, s-a născut la Revoluţiune şi s-a maturizat în 13-15 iunie 1990. Perioadă în care mafia comunistă s-a curăţat niţel pe haine (mai ales pe umeri), pe la gură, pe la dosare, ba chiar s-au curăţat puţin şi între ei şi pe vreo mie şi ceva dintre noi ăştia, şi apoi voila! ca un Hopa-Mitică, apare zâmbitoare mafia democraţiei originale! Apare zglobie economia de cumetrie! Apare proaspătă ca o floricică brava noastră clasă politică, care a luptat eroic la ’89 şi chiar înainte, duhnind puternic a rahat sovietic şi a Dero cu înălbitor!
  Toate aceste creaturi hibride ale democraţiei fiind sforărite din off de neşte domni bine, neştiuţi de noi ăştia. Deh, nu spui, persoane importante, nenicule! Pe scurt, în decembrie ’89 nişte neni ne-au trezit puţin, mai bine zis ne-au deşteptat cu palme după ceafă, ne-au dat un şut în fund şi ne-au trimis pe străzi ca să le aducem puterea de la mangafaua din CC. Noi aşa am făcut şi cuminţi i-am dat-o unui un tovarăş simpatic, cu zâmbet larg, revoluţionar, care ne-a cerut-o provizoriu zicând că de fapt el n-o vrea, că el doar are grijă de ea şi o pregăteşte cu atenţie pentru balul alegerilor democratice, că ne apără de mangafaua care a fugit şi de teroriştii pe care îi ştie numai el, că hâr, că mâr, ce mai, bibicul combătea tare de tot. După un proces de care şi marele Stalin ar fi mândru, a împuşcat mangafaua, că de, nu se făcea să mai steie! După ce s-a răzgândit bibicul şi s-a dat la coana putere (de, bărbat încă tânăr şi în „puteri”), ne-a mai cântat puţin cu democraţia, ne-a speriat cu unguru’ cel rău, cu sula din coaste şi cu regele-babau, pâna ce l-am ales pe el cu tot neamul lui de mitici la divane. Apoi ne-a trimis la culcare să facem nani că eram tare osteniţi după răzbel. Şi pentru că nu adormiseră toţi a trimis neşte mineri să-i legene duios, dar viguros. Sau cine ştie, poate că atunci sforarul necunoscut i-a arătat pisica bibicului ca să-i aducă aminte cine l-a pus acolo şi să se poarte cum se cuvine?! Am zis pisica, nu motanul.
  De atunci totul a fost simplu pentru dumnealor, un fleac, un mizilic. Fac ce vor ei, ba mai mult, fac de sus, fară ruşine, pe noi ăştia, că suntem blânzi ca nişte văcuţe! Dar cine să mai ştie cum a fost cu atâta timp în urmă, mai ales că noi am dormit şi pe deasupra am fost şi puţin bolnavi, la cot.
  Din nefericire naivitatea şi prostia noastră i-au ajutat din plin – bravos naţiune, halal să ne fie!
  Este inacceptabil ca politicienii, justiţia, presa, societatea civilă şi mai ales brava opinie publică („care este”, dar lipseşte cu desăvârşire) au permis ca peste acea perioadă să se aştearnă prafu’! Să cadă găinaţu’! Să se aşeze musca! Dar este tipic românesc! Ca în bancul cu bilele din puşcărie: ce vrei bă, ce mă tot întrebi, una s-a pierdut, alta s-a furat, teroriştii s-au ……, minerii s-au ……., banii s-au ……., dosarele PCR si ale Secu’ s-au ……., întreprinderile s-au ……., vapoarele (pardon, scuzaţi!) s-au …….etc. şi nimeni nu vine să le spună de la obrazul lor de mitocani ce ne dau, condescendent, adânci lecţii de morală democratică (citez dintr-un clasic) : „BA PARDON, BĂ MUSIU, DAR NU-ŢI MAI PERMIT, MĂGARULE!”.
  Domnule PREŞEDINTE Băsescu, dacă într-adevar doriţi să vă luptaţi cu sistemul mafiot politico-economic postrevoluţionar (aveţi marele avantaj că proveniţi din acest sistem şi ştiţi multe) şi chiar vreţi să aveţi şanse de succes în încercarea de a instaura un sistem normal democratic (o, tempora!), eu vă sugerez să începeţi cu perioada de care aminteam mai sus! Şi de la clasicul, genialul, mai mult decât actualul, I.L. Caragiale! COANE TRAIANE, ÎNCEPE DOM’NE CU ÎNCEPUTUL! NUMAI AŞA POŢI SĂ-I ÎNVINGI ONORABILE! ARATĂ-LE PĂCATUL ORIGINAR! ZI-LE BĂSE DE ORIGINI DACĂ EŞTI BĂRBAT! ARATĂ-NE CĂ NOI, ĂŞTIA, AVEM ÎNTR-ADEVAR PUTEREA ŞI NOI LE-O VOM ARĂTA MIZERABILILOR CARE NE-AU PĂTAT ONOAREA NOASTRĂ DE … POPOR! TRIMITE-I LA CREMENAL PE MIŞEI! DĂ-LE CU VITRION DE ADEVĂR, CĂ AŞA NU MAI MERGE CONAŞULE! PAROL, SĂ-MI SARĂ OCHII, DACĂ NU-I AŞA, NENE!
  Eu unul v-am susţinut la acest referendum şi sper că demersul dv. este sincer. Iar dacă nu doriţi cu adevărat reformarea sistemului şi – trădare! – de fapt totul este un balet în grand pas de deux pe tema moartea căprioarei în garaj cu act final pupat piaţa independenţei, atunci, tot eu unul am să revin la Nenea Iancu fiindcă dumnealui le are bine de tot cu politichia!!! Dar voi reveni şi la VOT!!! Rezon monşer!!!!
  STIMA ŞI RESPECTU’ PENTRU PLEBISCIT, MARINERULE!
  SALUTARE STIMABILE, NE VEDEM LA VOT!

  Onor Cetăţeanu’

 3. […] Cititi si: Raportul “Tismeneanul” – Somn uşor, domnule preşedinte ! […]

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: